Η Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος Βαλσαμοπούλου Κυριακή γεννήθηκε στην Λευκάδα το 1961 και κατάγεται από την Αργολίδα. Τελείωσε το 1ο Λύκειο Ζωγράφου το 1979. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1986 με Βαθμό «Λίαν Καλώς». Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στη Μακρυρράχη Δομοκού στο Ν. Φθιώτιδας από τον Ιανουάριο 1987 έως και τον Φεβρουάριο του 1988. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Μικροβιολογίας στο Γ.Ν. «Λαϊκό» από τον Μάρτιο του 1988 έως τον Μάρτιο του 1992.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας παρακολούθησε μαθήματα και εξασκήθηκε πρακτικά στις Καλλιέργειες Γεννητικού Συστήματος, Δέρματος και Εξαρτημάτων αυτού στα Νοσοκομεία: «Αλεξάνδρα» και «Α. Συγγρός». Από τον Μάρτιο του 1993 διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στου Ζωγράφου όπου εκτελεί Μικροβιολογικές εξετάσεις με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.

Είναι μέλος του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn από την αρχή σχεδόν της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας και μέλος του Δικτύου iatrica από τον Ιούλιο του 2014.

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΠEEBI. Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της ειδικότητάς της και της Ιατρικής μέσω συνεδρίων και σεμιναρίων που διοργανώνονται από Ιατρικές εταιρείες και το Medisyn.

Εργασίες που συμμετείχε η Ιατρός Βαλσαμοπούλου Κυριακή και έχουν δημοσιευθεί:

  1. «Μελέτη της επίδρασης των μεταβολών του Σιδήρου ορού και των παραμέτρων της Γενικής εξέτασης αίματος επί του ποσοστού της Αιμοσφαιρίνης Α2». Παρουσιάστηκε στο 15ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο και δημοσιεύθηκε στα «Αρχεία της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών τόμος 7, Τεύχος 4, Ιούλιος-Αύγουστος ’90.
  2. «Μείωση του ποσοστού της Αιμοσφαιρίνης Α2 σε μη Σιδηροπενικές Αναιμίες».   Παρουσιάστηκε στο Αιματολογικό Διήμερο 26-27/10/8 στην Κρήτη και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Εφαρμοσμένη κλινική Μικροβιολογία και Εργαστηριακή Διαγνωστική» τόμος 7, τεύχος 21 Μαρτίου-Απριλίου 1992.
  3. «Εργαστηριακή και επιδημιολογική Διερεύνηση περιπτώσεων μικροβιαιμίας σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο» που παρουσιάστηκε στο 16ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.